Het ontstaan van Sapiens

Wijsheid, gedeeld door een dynamisch duo

“De passie van smaken, honger naar kennis en overdracht van deze kennis naar de klant, was de aanzet voor de naam Sapiens, wat simpelweg verwijst naar wijsheid.”

ARI

Oprichter en voormalig zaakvoerder Glow, Antwerpen

Voor de Hasseltse Ari is het allemaal begonnen tijdens een zoektocht naar de beste koffie en hoe deze kan smaken zoals het ruikt.

Tijdens deze zoektocht had hij de ontdekking gedaan van specialty coffee. Helemaal overdonderd van de nieuwe smaken en om meer te weten te komen over koffie, heeft Ari in 2015 zijn eerste uitstap gedaan naar het walhalla van de koffiewereld in België: Antwerpen.

Na enkele opleidingen bij Caffènation, was hij al snel vertrokken met de praktische vaardigheden en het verkennen van de verfijnde nuances in smaken.

Uiteindelijk heeft dit geleid om samen met zijn vrouw Pavlina en hun zoontje Amaury, te verhuizen naar Antwerpen om daar hun droom waar te maken en in het historisch centrum een eigen zaak op te starten.

Al snel vonden ze hun droompand en na twee maanden voorbereiden en hard zwoegen, was de gezellige hotspot Glow geboren.

MURAT

Voormalig zaakvoerder Caffènation, Antwerpen

Voor de Genkse Murat en zijn broer Hüseyin was specialty coffee altijd al hun passie. Na maanden experimenteren met verschillende koffies, besloten zij ook om een uitstap te maken naar Caffènation, waar ze kennis maakten met de eigenaar.

De passie en gedrevenheid heeft ervoor gezorgd dat dit trio besloot om samen te gaan werken.

Na een korte opleiding in Gent bij Charlene Debuysere (‘World Aeropress Championship’ winnares) werden ze in 2016 de nieuwe zaakvoerders van Caffènation op de Mechelsesteenweg. Het is ook hier dat Ari en Murat elkaar hebben leren kennen.

Enter Sapiens

Het begin van een verhaal

De klik was er meteen en hun gemeenschappelijke passie leidde al snel tot een samenwerking. Na maanden te brainstormen, goten ze al hun koffie-ervaring, connecties en de hospitality samen in een nieuw concept dat veel verder rijkt dan specialty coffee alleen.

Hier is dan ook de beslissing gevallen om terug te verhuizen naar Limburg om daar de mensen te verrijken in de interessante en diverse wereld van smaken.

COCKTAILS & MOCKTAILS

Naushad Rahamat

Een vaste klant bij Glow, was toevallig prijswinnende barman en mede-eigenaar van de gevestigde waarde Cocktails at Nine in Antwerpen, Naushad Rahamat.

Hij was dan ook de man die het duo introduceerde in de wondere wereld van cocktails.

Het is ook Naushad die de volledige menukaart van de cocktails heeft samengesteld.

KOFFIE

MOK specialty coffee roastery & bar

De verschillende gesprekken met Jens Crabbé, eigenaar van MOK Specialty Coffee Roastery & Bar en SCAE Belgian Cuptasting Championship winnaar, waren zeer productief. Uiteindelijk was zijn leergierigheid en de urgentie om altijd de beste koffie te sourcen, de beslissende factor. Om die reden besloten Ari en Murat om samen te werken met deze jonge gedreven ondernemer.

STREET FOOD

Voor het eten, hebben ze niet ver moeten zoeken, want wat is uiteindelijk authentieker dan recepten naar de hand van mama?

De keuken is geïnspireerd op Midden-Oosterse gerechten, waar zowel vleesliefhebbers als veganisten zullen van genieten!

INTERIEUR

Provoke & Treepack

Omdat er nog geen voorgaand voorbeeld bestond voor dit soort concept, was er maar één oplossing: hulp inschakelen!

Deze kwam van de uiterst unieke creatieveling Fahd Afal van Provoke Agency. Voor zijn uitzonderlijke interieuridee van onder andere het artistieke plafond, werd ook de hulp van Treepack ingeschakeld.

Dit heeft voor het verbluffende kunstwerk op het plafond gezorgd.